Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Як Вам новий сайт?
Total 34 common:people_all_forms

День Пам’яті та примирення

Date: 8 травня 2018 о 11:58, Refreshed 22 травня 2018 о 12:51
201 view

Для Європи, як і для всього Нового Світу, війна була жахливим потрясінням. Це було потрясінням для України і всіх інших радянських республік, що входили тоді до складу СРСР, найближчого партнера і «об’єднувача пролетарів усіх країн», помічника Німеччини з впровадження псевдосоціалістичної системи до середини 1941-го року. Щоб зупинити криваве безумство і насильство, знадобилися роки і консолідація багатьох держав і море зусиль та страждань.

8 травня 1945 Антигітлерівська коаліція офіційно прийняла Акт про беззастережну капітуляцію збройних сил

Для Європи, як і для всього Нового Світу, війна була жахливим потрясінням. Це було потрясінням для України і всіх інших радянських республік, що входили тоді до складу СРСР, найближчого партнера і «об’єднувача пролетарів усіх країн», помічника Німеччини з впровадження псевдосоціалістичної системи до середини 1941-го року. Щоб зупинити криваве безумство і насильство, знадобилися роки і консолідація багатьох держав і море зусиль та страждань.

8 травня 1945 Антигітлерівська коаліція офіційно прийняла Акт про беззастережну капітуляцію збройних сил нацистської Німеччини, підписаний начальником Оперативного штабу ОКВ генерал-полковником Альфредом Йодлем за дорученням президента Німеччини Карла Деніца. Акт був підписаний ще 7 травня в Реймсі (Франція), однак ратифікований наступного дня в Берліні. Тоді як в Україні, як і в інших радянських державах, це вже була одна хвилина на першу ночі (тобто 9 травня). Саме тому багато років в нашій країні святкувалося саме 9 травня.  З нагоди перемоги над нацизмом 8 травня 1945 року в багатьох містах Європи та США були проведені велелюдні святкування. 24-го березня 2015-го року Президентом України П. Порошенком був підписаний Указ № 169/2015, за яким тепер і українська спільнота повернулася до цієї славної традиції святкування дня Пам’яті та примирення.

8-9 травня – дні, що присвячені пам’яті тих понад 80 мільйонів людей, чиє життя було обірвано насиллям світового масштабу. Ми пишаємося тим, що  наші прадіди внесли вагомий внесок у досягнення перемоги і спасіння людства від нацистського поневолення. Віддаємо належне тій величезній ролі, яку відіграли у розгромі фашизму всі держави антигітлерівської коаліції. Багато десятків мільйонів людей віддали свої життя в ім’я досягнення Перемоги. Всі ми в неоплатному боргу перед полеглими у справедливій боротьбі за свободу і гідність людини. Віддаємо данину глибокої поваги ветеранам Другої світової війни.

З метою гідного вшанування подвигу українського народу та його союзників, його визначного внеску у перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, висловлення поваги усім борцям проти нацизму, увічнення пам’яті про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у роки війни в Кульчинківській ЗОШ І-ІІ ступенів було проведено урочисту лінійку-реквієм та покладено квіти до Братської могили та пам’ятника Невідомому солдату.

Comments:
Only authorized users can leave comments.